Faktory ekonomického vlivu Brazílie a Číny v kontextu zemí BRICS na světovou ekonomiku - Vašek, Michal (2013)
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu ekonomického vlivu Brazílie a Číny v kontextu zemí BRICS na světovou ekonomiku. V první kapitole jsou uvedena specifika uskupení BRICS s důrazem na Brazílii a Čínu. Druhá kapitola analyzuje současnou ekonomickou situaci dvou vybraných států prostřednictvím ekonomických, sociálních, politických a technologických ukazatelů. V závěrečné kapitole jsou na základě předcházející analýzy identifikovány hlavní faktory ekonomické síly Brazílie a Číny, jejich možný budoucí vývoj a rizika spojená s dynamickým rozvojem těchto států.