Faktory ekonomického vlivu Brazílie a Číny v kontextu zemí BRICS na světovou ekonomiku - Vašek, Michal; Bič, Josef; Karpová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu ekonomického vlivu Brazílie a Číny v kontextu zemí BRICS na světovou ekonomiku. V první kapitole jsou uvedena specifika uskupení BRICS s důrazem na Brazílii a Čínu. Druhá kapitola analyzuje současnou ekonomickou situaci dvou vybraných států prostřednictvím ekonomických, sociálních, politických a technologických ukazatelů. V závěrečné kapitole jsou na základě předcházející analýzy identifikovány hlavní faktory ekonomické síly Brazílie a Číny, jejich možný budoucí vývoj a rizika spojená s dynamickým rozvojem těchto států.
Vedoucí práce: Josef Bič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses