Proces tvorby klimatické politiky EU - Havlíčková, Lenka; Bič, Josef; Němcová, Ingeborg, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce se zabývá rozhodovacími procesy v EU, které aplikuje na politiku na ochranu klimatu. Zkoumá, jakým způsobem se vytvářejí v EU klimatická opatření, která jsou často přejímána z mezinárodní úrovně. Charakterizuje v obecné rovině legislativní proces v EU a vývoj mezinárodní a evropské klimatické politiky. Součástí práce je případová studie o schvalování návrhu o využívání půdy, změny ve využívání půdy a lesnictví (LULUCF), na němž demonstruje proces tvorby klimatické politiky.
Vedoucí práce: Josef Bič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses