Veřejná zadluženost Francie v době hospodářské krize v období let 2008 - 2012 - Štefan, Vojtěch; Karpová, Eva; Řehořová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem diplomové práce je analyzovat nahromaděný veřejný dluh Francie včetně jeho struktury v období finanční a hospodářské krize mezi roky 2008 a 2012 s možnými scénáři krátkodobého a střednědobého výhledu do budoucna. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola popisuje vývoj francouzské ekonomiky a hlavních makroekonomických ukazatelů od 90. let 20. století do roku 2012. Druhá kapitola se zabývá nahromaděným veřejným zadlužením Francie, jeho vývojem v minulosti, strukturou dluhu a zadlužením francouzských municipalit. Poslední kapitola se věnuje možným scénářům vývoje francouzského veřejného dluhu a problémům veřejného zadlužení s konkrétními možnostmi jejich odstranění. V další části pak popisuje postoj vlády Francie k dluhové krizi v eurozóně.
Vedoucí práce: Eva Karpová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses