Manažment inovácií - Bačová, Michaela (2013)
Diplomová práca sa zaoberá inováciami, ktoré charakterizuje ako hnací motor svetovej ekonomiky. Prvá kapitola sa venuje manažerskému poňatiu inovácií v podniku a následný mikroekonomický pohľad nasleduje pohľad makroekonomický. Cieľom tejto časti je definovať kľúčové faktory, ktoré majú priamy dopad na inovácie a konkurencieshopnosť ekonomiky. Tretia kapitola je venovaná inštitucionálnej podpore vedy a výskumu v Európskej únii, Spojených štátoch amerických, Japonsku a v Číne. Výsledkom tejto práce sú teoretické odporúčania a vytvorenie jednoduchého modelu inovačního podniku a ekonomiky.