Spoločenská zodpovednosť v leteckej doprave - Hrončiaková, Barbora (2013)
Diplomová práca sa zameriava na zmapovanie konceptu spoločenskej zodpovednosti využívaného v leteckej doprave. Praktická časť práce je tvorená komparatívnou analýzou spoločensky zodpovedného zapojenia troch významných európskych leteckých spoločností - Lufthansa, Air France -- KLM, British Airways, kde hlavný dôraz je kladený na kvalitatívny rozbor ich reportovaných informácií o CSR činnostiach. Na základe desiatich vybraných indikátorov pre integrované reportovanie je v závere zhodnotená úroveň, v akej jednotlivé letecké spoločnosti zahrňujú spoločenskú zodpovednosť do svojich aktivít.