Vzdělávací aktivity vybrané společnosti - Kořínková, Eliška (2014)
Diplomová práce na téma Vzdělávací aktivity vybrané společnosti se zabývá programem pro absolventy České pojišťovny s názvem ČP Naděje. Práce je členěna do pěti kapitol. První kapitola je věnována vysvětlení pojmů lidské zdroje a lidský kapitál a charakteristice personální práce. Následuje odvození významu lidských zdrojů pro organizaci díky propojení s poznatky o organizačních strukturách. Druhá kapitola se zabývá vzděláváním dospělých. Obsah této kapitoly tvoří východiska procesu učení a určení místa podnikového vzdělávání ve vzdělávací soustavě. Třetí kapitola je zaměřena na podnikové vzdělávání. Prostor je věnován také personálnímu plánování a získávání a výběru pracovníků, které předcházejí personální činnost v podobě vzdělávání a rozvoje pracovníků. Čtvrtá kapitola obsahuje charakteristiku České pojišťovny jako společnosti. Jsou zde uvedeny též informace o personálním útvaru České pojišťovny a jeho činnostech. Pátá, poslední kapitola pojednává o programu pro absolventy vysokých škol ČP Naděje. Kapitola popisuje podobu a vývoj programu. Dále jsou uvedeny výsledky dotazníkového šetření provedeného mezi účastníky programu. Závěr práce obsahuje srovnání programu ČP Naděje s programem pro absolventy konkurenční společnosti.