Logistika a SCM maloobchodního řetězce - Král, Martin; Cimler, Petr, 1956-; Hommerová, Dita; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem práce Logistika a SCM maloobchodního řetězce je představit moderní přístupy k supply chain managementu (SCM) a použití logistických technologií u nadnárodních retailingových společností na příkladu společnosti TESCO se zaměřením na britský a český trh. Práce se dělí na dvě části - teoretická část nejprve charakterizuje logistiku a SCM a maloobchodní trh. První tři kapitoly představí základní pojmy v logistice a SCM, současné trendy v retailingu a situaci na retailingovém trhu v ČR, dále identifikují vybrané oblasti zájmu a logistické technologie, jež jsou klíčové pro navrhování a následné provozování retailingového logistického řetězce. Představené okruhy ukazují současné otázky a výzvy v rychle se měnící době. Ve čtvrté kapitole je zpracován přehled aktivit nadnárodní společnosti TESCO PLC, který má za úkol čtenáře seznámit se základními informacemi o společnosti, jejích vizích a strategii. Poslední dvě kapitoly se zabývají logistickými řešeními společnosti TESCO na trhu Velké Británie a ČR se zaměřením na vzájemné společné rysy.
Vedoucí práce: Petr Cimler
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses