Plán rozvoja pracovníkov vo vybranej organizácii - Černíková, Katarína (2013)
Práca je zameraná na rozvoj zamestnancov vo vybranej organizácii. V teoretickej časti je podrobný opis človeka z pohľadu pracovného života. Pracovník disponuje okrem vzdelania aj pracovnými schopnosťami. Na základne nich tak spĺňa požiadavky na pracovnú pozíciu. Ak tieto požiadavky nespĺňa, organizácia mu poskytne možnosť sa vzdelávať. V praktickej časti bol realizovaný výskum v oblasti personálneho rozvoja na vybranej vzorke realitných maklérov. Výskum bol zameraný na rozvoj pracovníkov v súlade s potrebami organizácie, bol realizovaný formou osobného rozhovoru. Vyhodnotením získaných informácií bol vypracovaný návrh plánu osobného rozvoja vybraných pracovníkov na rok 2014. Tento výskum potvrdil potrebu ďalšieho vzdelávania pracovníkov v danej spoločnosti, najmä s ohľadom na ich špecifické zameranie, pretože v súčasnosti neexistuje jednotná odborná príprava na pozíciu maklér v realitnej spoločnosti