Přínos kláštera v Želivě pro cestovní ruch regionu - Pojezdný, Václav (2013)
Diplomová práce mimo jiné zkoumá, jaké postavení zaujímá želivský klášter mezi ostatními památkami a atraktivitami ve vymezeném regionu kraje Vysočina a jak se podílí na cestovním ruchu regionu. Dále analyzuje současné využití kláštera pro komerční a duchovní účely a navrhuje nové možnosti, jak klášter ještě více otevřít veřejnosti. Všechny tyto nové návrhy přitom respektují genia loci daného místa.