Obchodní bilance Taiwanu a její vývoj - Turčáni, Jakub (2013)
Tato práce se zabývá zkoumáním obchodní bilance Taiwanu a událostí ekonomické a politické povahy, které na ni mají významný vliv. Nejprve je definována obchodní bilance, v následující části je pak charakterizován samotný Taiwan se zaměřením na jeho historii a ekonomiku. Poté se již práce zaměřuje na samotnou obchodní bilanci země, její dlouhodobý vývoj a její komoditní a teritoriální strukturu. Závěrečná část pojednává o dohodách o volném obchodu a mezinárodních organizacích, jež usilují o odstranění bariér obchodu a kterých se Taiwan chce stát členem.Na základě těchto informací je pak odhadován možný budoucí vývoj obchodní bilance země.