MS Project a jeho alternativy - Hudec, Jiří (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou využití programového vybavení užívaného k podpoře projektového řízení v drobném podniku. Hlavním cílem práce je konstrukce postupu pro výběr vhodného SW pro užití v drobných podnicích. Dílčím cílem práce je doporučení vhodného softwaru specifické firmě pro využití při plánování a realizaci existujícího projektu. Text práce obsahuje v teoretické části rešerši relevantní a již existující literatury z oboru projektového řízení. V první půli praktické části práce popisuji vybraná programová vybavení a následně je mezi sebou srovnávám pomocí vícekriteriálního rozhodovacího procesu. Váhy jednotlivých parametrů užitých v rozhodovacím modelu jsou stanoveny na základě průzkumu provedeném mezi drobnými podniky. Následuje vyhodnocení optimální varianty a srovnání této optimální varianty s její přímou konkurencí. Při srovnání s konkurencí docházím k závěru, že konkurenční softwarový nástroj je novým optimálním řešením. V druhé půli praktické části práce aplikuji všeobecné doporučení pro reálně existující projekt závodu motorových člunů, k němuž jsem dospěl. Dále analyzuji potřeby tohoto projektu na softwarové zajištění a následně pak dávám podniku doporučení, jaký softwarový nástroj použít pro zajištění aktivit spojených s daným projektem. V závěru uvádím, k čemu jsem došel a jak se dle mého názoru dá výstup této bakalářské práce použít v podmínkách reálných projektů.