Personální management ve veřejné správě - Fialová, Aneta; Němec, Otakar; Pavlík, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce se zabývá personálním managementem ve veřejné správě. Právě lidské zdroje, které zosobňují úředníci, tvoří základ pro kvalitní a efektivní fungování veřejné správy. Teoretická hlediska personálního managementu ve veřejné správě jsou zakomponována v první části diplomové práce. Nejprve je zde popsána role personálního managementu ve veřejné správě a následně teoretické rozdíly personálního managementu ve veřejné a soukromé sféře. Ve druhé sekci teoretické části jsou specifikovány jednotlivé personální činnosti, jako je analýza pracovního místa, získávání a výběr zaměstnanců, adaptace zaměstnanců, ukončení pracovního poměru, vzdělávání zaměstnanců, hodnocení zaměstnanců a odměňování a benefity zaměstnanců. Kromě literatury je zde čerpáno zejména ze zákona č. 312/2002 Sb. o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů. Praktická část analyzuje a popisuje personální práci na dvou městských částech v Praze, konkrétně na úřadě MČ Praha 9 a MČ Praha 13. Cílem diplomové práce je zhodnotit personální management ve vybraných městských částech, porovnat je mezi sebou a navrhnout některá zlepšení a doporučení do budoucna.
Vedoucí práce: Otakar Němec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses