Kandidátske krajiny EU zhodnotenie prípravy na pristúpenie - Zajoncová, Veronika; Bič, Josef; Formanová, Věra, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práca popisuje proces rozširovania ES / EÚ, s akcentom na okolnosti, ktoré prístupový proces ovplyvňujú, a to na príklade súčasných kandidátskych štátov (Bývalej juhoslovanskej republiky Macedónska, Islandu, Čiernej Hory, Srbska a Turecka) a novo vstupujúceho štátu Chorvátska. Práca je rozdelená do troch kapitol, prvá kapitola popisuje základné informácie o jednotlivých fázach procesu. Druhá kapitola sa zaoberá analýzou už uskutočnených rozšírení. Tretia kapitola sa už venuje súčasným kandidátskym štátom, charakterizuje ich z politicko-ekonomického hľadiska a analyzuje súčasný stav prístupového procesu. Časť tretej kapitoly predikuje možný budúci vývoj a dátum vstupu kandidátskych krajín do EÚ.
Vedoucí práce: Josef Bič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses