Zakladatelský projekt cestovní kanceláře Sport Holiday - Fabianová, Pavla (2013)
Cílem diplomové práce je sestavit zakladatelský projekt cestovní kanceláře Sport Holiday, která se specializuje na výjezdový cestovní ruch. Jejím hlavním záměrem je organizace autokarových zájezdů za sportovními akcemi v Evropě, kterých se zákazníci CK Sport Holiday budou přímo účastnit. Teoretická část definuje malé a střední podnikání, jeho právní formy a podstatu podnikatelského plánu. Dále se věnuje problematice cestovních kanceláří a sportovnímu cestovnímu ruchu. Praktická část se zabývá konkrétním podnikatelským plánem nově vznikající CK Sport Holiday. Jeho součástí je charakteristika samotné cestovní kanceláře, marketingový plán včetně analýzy odvětví a trhu, analýzy konkurence a cílového segmentu. Součástí je také vyhodnocení předpokladů úspěšnosti a rizik a vize podniku. Závěr tvoří finanční plán včetně jeho základních finančních výkazů.