Analýza současného stavu v oblasti cestovního pojištění účastníků cestovního ruchu - Plisková, Michaela (2013)
Tato práce je zaměřena na aktuální situaci na trhu cestovního pojištění a jak tato situace odpovídá současným potřebám poptávky. V první části je přiblížena oblast pojišťovnictví a detailněji pak produkt cestovního pojištění. Druhá část zkoumá nabídku cestovního pojištění od různých distributorů a porovnává ji. A další část se naopak zabývá požadavky cestujících, tedy poptávkou. Výsledek práce popisuje protínání poptávky s nabídkou. V závěru jsou ověřeny hypotézy a shrnuty hlavní poznatky.