Vývoj hospodářských vztahů mezi USA a Čínou - Drugda, Zbyněk (2013)
Bakalářská práce popisuje vývoj vzájemných hospodářských vztahů mezi USA a Čínou. Hlavním cílem práce je potvrdit nebo vyvrátit, jesli Čína přestavuje hrozbu americké hegemonii a jestli disparita mezinárodního obchodu mezi USA a Čínou se svým vlivem na deficit běžného účtu může být jednou z důkazů tohoto ohrožení.Hegemonie je kombinací soft power a hard power, a proto práce analyzuje ekonomii a konkurenceschpnost, vojenskou sílu a kulturní atraktivnost, aby ukázala na současného a perspektivního globálního hráče.