Vývoj hospodářských vztahů mezi USA a Čínou - Drugda, Zbyněk; Jiránková, Martina, 1967-; Erbenová, Monika, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce popisuje vývoj vzájemných hospodářských vztahů mezi USA a Čínou. Hlavním cílem práce je potvrdit nebo vyvrátit, jesli Čína přestavuje hrozbu americké hegemonii a jestli disparita mezinárodního obchodu mezi USA a Čínou se svým vlivem na deficit běžného účtu může být jednou z důkazů tohoto ohrožení.Hegemonie je kombinací soft power a hard power, a proto práce analyzuje ekonomii a konkurenceschpnost, vojenskou sílu a kulturní atraktivnost, aby ukázala na současného a perspektivního globálního hráče.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses