Ekonomická analýza společnosti Continental Barum s.r.o. - Hrstka, Jan (2013)
Náplní diplomové práce je provedení ekonomické analýzy společnosti Continental Barum s.r.o. za roky 2006-2012 z pohledu externího analytika, zjištění silných a slabých stránek společnosti a identifikace oblastí, které by mohly mít růstový potenciál či naopak stát se hrozbou pro budoucnost podniku. K dosažení tohoto cíle jsou využity vybrané metody ekonomické analýzy. Konkrétně jde o PEST-EL analýzu, Porterovu analýzu pěti sil, SWOT analýzu a dílčí metody analýzy finanční, zejména horizontální a vertikální analýzu účetních výkazů, analýzu pomocí poměrových ukazatelů, analýzu čistého pracovního kapitálu, pyramidový rozklad ROE, vybrané bonitní a bankrotní modely, analýzu ekonomické přidané hodnoty a mezipodnikové srovnání. V závěru práce jsou vyzdviženy nejdůležitější poznatky a zároveň stanovena konkrétní doporučení, která by mohla pomoci podniku zvýšit jeho výkonnost.