Sportovní management v klubu Lev Praha - Grebennikov, Dmitry (2013)
Diplomová práce se zabývá činnostmi managementu hokejového klubu HC Lev Praha, který působí v nadnárodní lize KHL. Náplní práce je zjištění příčin špatného fungování managementu, objasnění důsledků a stanovení předpokladů (hypotéz) pro budoucí vývoj situace v klubu. Zjištění potřebných informací zajistí pozorování prostředí a komunikace s odpovědným personálem zmiňovaného klubu. Doplňující fakta a data budou zjištěna přímo od dodavatelů výrobků a služeb. Přínosem práce bude odkrytí dosud neznámé oblasti v mezinárodním měřítku, které pomocí provedené analýzy a popisu zjistí současný stav a pomůže nastínit možný směr vývoje. Bonusem této práce je zveřejnění nákladů, kterým museli čelit pracovníci klubu ještě před zahájením první sezóny pražského celku.