Aplikace systému IR DRG v Nemocnici Kyjov - Koribský, David (2014)
V diplomové práci se budu zabývat historií klasifikačního systému IR DRG, jeho transformací do podmínek České republiky a následně do praktického využití z pohledu poskytovatele zdravotních služeb v Nemocnici Kyjov, příspěvkové organizaci. Zaměřím se na platnou úhradovou metodiku v sektoru hospitalizační péče, představím model hodnocení základních monitorovacích ukazatelů v průběhu roku pro lůžková oddělení, vyčíslím analýzu jednotlivých metod úhrad, jejich výhody a negativa. Výsledkem mojí práce je komplexní analýza hospitalizační péče v Nemocnici Kyjov z pohledu finančního vyhodnocení poskytnuté péče pro vybranou zdravotní pojišťovnou a úvaha nad dalším směřováním systému IR DRG v prostředí poskytovatelů zdravotních služeb