Aplikace systému IR DRG v Nemocnici Kyjov - Koribský, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Střítecký, Rudolf, 1946-2018; Lešetický, Ondřej (2014)
V diplomové práci se budu zabývat historií klasifikačního systému IR DRG, jeho transformací do podmínek České republiky a následně do praktického využití z pohledu poskytovatele zdravotních služeb v Nemocnici Kyjov, příspěvkové organizaci. Zaměřím se na platnou úhradovou metodiku v sektoru hospitalizační péče, představím model hodnocení základních monitorovacích ukazatelů v průběhu roku pro lůžková oddělení, vyčíslím analýzu jednotlivých metod úhrad, jejich výhody a negativa. Výsledkem mojí práce je komplexní analýza hospitalizační péče v Nemocnici Kyjov z pohledu finančního vyhodnocení poskytnuté péče pro vybranou zdravotní pojišťovnou a úvaha nad dalším směřováním systému IR DRG v prostředí poskytovatelů zdravotních služeb
Vedoucí práce: Rudolf Střítecký
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: hospitalizace; klasifikační systém DRG; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; hospitalization; diagnosis-related groups; master's theses