Vývojová komparace automobilové výroby v ČLR a Indii - Havránek, Filip; Kašpar, Václav; Pavlík, Petr, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato diplomová práce se zabývá komparací vývojových trendů v automobilovém průmyslu v ČLR a Indii zejména z perspektivy současných významných změn v geografickém uspořádání automobilových výrobních kapacit a kontinuálního oslabovaní pozice tradičních automobilových center. Úvodní kapitola pojednává o ekonomickém významu automobilového průmyslu a o souvisejících ekonomických a environmentálních problémech. Druhá kapitola je zaměřena na vliv procesu globalizace na systémové a geografické uspořádání automobilového průmyslu. Následující kapitoly analyzují a porovnávají automobilový průmysl v ČLR a Indii s důrazem na historické predispozice a současné vývojové trendy. Závěrečná kapitola porovnává budoucí potenciál obou zemí v globálním automobilovém průmyslu, identifikuje hlavní konkurenční výhody a analyzuje možnosti budoucího vývoje.
Vedoucí práce: Václav Kašpar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses