Strategická analýza organizace Domov Sue Ryder, o.p.s. - Chlupatá, Kristýna (2013)
Cílem diplomové práce je provést strategickou analýzu nestátní neziskové organizace Domov Sue Ryder, o.p.s. a odhalit díky ní všechny faktory ovlivňující její hospodaření. V práci je věnována pozornost vlivům vnějšího okolí a vnitřním zdrojům, které má organizace k dispozici. Při rozboru makroprostředí je použita PEST analýza. V části analýzy zaměřené na mikroprostředí jsou identifikovány faktory, které ovlivňují schopnost podniku uspokojit potřeby zákazníků. Jedná se o všechny subjekty odvětví sociálních služeb pro seniory. Některé tvoří konkurenci, jiní organizaci podporují. Důležitou částí práce je syntéza výsledků strategické analýzy, kde jsou uvedeny silné a slabé stránky organizace a její příležitosti a hrozby. V závěru práce jsou shrnuty nejdůležitější poznatky a navržena doporučení pro management jak zlepšit současnou situaci.