Analýza využívania affiliate marketingu v spoločnosti AdFinance - Kreheľová, Gabriela (2013)
Táto diplomová práca sa zaoberá affiliate marketingom, ako jedným z nástrojov internetového marketingu. Práca poukazuje na rozdiely medzi affiliate marketingom v Českej republike a vo vyspelejšom USA a zároveň popisuje možnosti spustenia vlastného affiliate programu pre obchodníkov v Českej republike. Hlavným cieľom diplomovej práce je zanalyzovať a zhodnotiť úspešnosť fungovania vybraných affiliate programov v spoločnosti AdFinance s.r.o., ktoré sú propagované prostredníctvom vlastnej affiliate siete AdBenefit. Súčasťou práce sú návrhy, ktoré by mohli viesť k vylepšeniu fungovania tejto affiliate siete. Práca je vypracovaná na základe odbornej literatúry, internetových zdrojov a na základe vlastných skúsenosti autorky na pozícii affiliate manažéra.