Stanovení hodnoty společnosti Škoda Auto, a. s. - Opletalová, Milena (2013)
Cílem mé diplomové práce je stanovit hodnotu akciové společnosti ŠKODA AUTO, a.s. pro velkého institucionálního investora. Oceňování bude provedeno pomoci výnosových metod DCF entity (DCFF) a metody MVA, dále pomoci komparačního přístupu a metody srovnatelných podniků, což odpovídá stanovenému cíli a účelu ocenění. Ocenění bude provedeno k 30. 9. 2013. Táto oceňovací práce muže posloužit širší odborné veřejnosti pro zhodnocení efektivity řízení jednoho ze strategických českých podniků velkým zahraničním investorem. Práce obsahuje finanční analýzu společnosti, analýzu automobilového trhu, analýzu tržního postavení společnosti, střednědobý finanční plán a následné ocenění společnosti ŠKODA AUTO, a.s.