Centrum sdílených služeb jako forma sourcingu - Klímová, Barbora; Dvořáček, Jiří, 1947-; Seneši, Karol; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou oustourcingu a center sdílených služeb jako nástrojů optimalizace nákladů. Na úvod je obecně vysvětlen koncept outsourcingu, jeho typy a hlavní výhody či nevýhody. Práce se dále zaměřuje na vysvětlení fungování sdílených center, jejich výhod a nevýhod a na procesy vhodné k vyčlenění. Hlavním cílem diplomové práce je identifikace a posouzení nejdůležitějších faktorů pro založení sdíleného centra služeb (SSC). Primární cíl je rozdělen na dílčí cíle. Mezi tyto cíle patří identifikace klíčových faktorů pro umístění SSC, posouzení finanční výhodnosti založení SSC a odhalení v jakých částech společnosti jsou úspory nejvyšší. Mezi dílčí cíle patří také zhodnocení jednotlivých fází implementace a jejich průběhu. Posledním podcílem je zhodnocení měření efektivnosti SSC pomocí KPIs. Teoretické závěry jsou konfrontovány s projektem implementace centra sdílených služeb ve firmě Vodafone. K dosažení těchto cílů je použiti internetový výzkumu, vyhodnocení rozhovorů s vedoucími pracovníky společnosti Vodafone a interní materiály. Pro vyhodocení umístění lokality jsou užity také metody manažerského rozhodování. V praktické části jsou aplikovány všechny teoretické znalosti na příkladu firmy Vodafone, která založila své SSC v Budapešti.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses