Význam a role programu na podporu podnikání při založení a počáteční fázi IT/technologické firmy, srovnání ČR a zahraničí, návrhy na zlepšení - Sýkora, Marek; Barton, Monika; Svobodová, Ivana, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato diplomová práce se zabývá přidanou hodnotou nabízených služeb v oblasti podpory podnikání začínajících firem v ČR i zahraničí a jejich porovnáním. Konkrétně je zaměřena na coworkingové centrum Node5, které se zabývá podporou nově vznikajících firem především v oblasti IT. V práci jsou vytyčeny tři dílčí cíle "analýza zpětné vazby startup firem v Node5", "porovnání portfolia služeb Node5 s vybraným zahraničním centrem" a "identifikace nejlepší praxe v Node5 a ve vybraném centru". K dosažení těchto cílů, tedy výzkumu portfolia služeb a nejlepší praxe, bylo využito kvalitativního výzkumu, především pak polostandardizovaných rozhovorů. Zahraniční centrum bylo vybráno na základě podobnosti s Node5 v nabízených službách, aby bylo možné obě centra porovnat. Výsledkem provedeného výzkumu a následné analýzy bylo zjištění, že české centrum v podobě Node5 nabízí služby podobného rozsahu, avšak nižší kvality. Proto byla v závěru autorem navržena opatření, které by měla vést ke zlepšení kvality služeb v Node5.
Vedoucí práce: Monika Barton
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses