Možnosti zpracování dokumentů v DocBooku uložených v ZIP archivu - Hrachovec, Jakub; Kosek, Jiří, 1975-; Šimůnek, Milan, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Cílem této bakalářské práce je definice formátu založeného na ZIP archivu pro DocBook dokumenty, který zjednodušší manipulaci s těmito dokumenty, např. kopírování či posílání e-mailem jako přílohu. Dále vytvoření aplikace v programovacím jazyce Java, která zajistí zabalení DocBook dokumentů do tohoto formátu a jejich následné zpracování a transformaci do PDF, HTML a dalších formátů. Výsledek této práce zjednodušší sdílení dokumentů v DocBooku tím, že DocBook dokument a všechny soubory, na které odkazuje, budou zabaleny do jednoho archivu, který lze jednoduše sdílet. V této práci se nejdříve zaměřím na popis dvou již existujících formátů založených na ZIP archivu, které mi budou inspirací při definici vlastního formátu vhodného pro dokumenty v DocBooku, které obsahují vložené obrázky a úpravy stylů. Následně popíši ovládání a funkcionalitu vytvořené aplikace a na konec si připravím ukázkový DocBook dokument, který následně zabalím do DocBook archivu a transformuji do PDF a HTML.
Vedoucí práce: Jiří Kosek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses