Role ratingu na kapitálových trzích - Petrželová, Soňa; Musílek, Petr, 1965-; Derner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá vývojem ratingu na kapitálových trzích a jeho regulací v souvislosti s globální finanční krizí. První část je zaměřena na definici ratingu, jeho druhy a typy udělování, na vysvětlení jednotlivých symbolů v ratingové stupnici, na ratingový proces a na činnost ratingových agentur. Druhá část porovnává rozdíl ve vývoji ratingového odvětví ve Spojených státech amerických a v Evropské unii. Dále pojednává i o účasti ratingových agentur na finanční krizi. V poslední části se práce věnuje rozboru Dodd -- Frank Act a Nařízení 1060/2009 o ratingových agenturách jako dvou různých opatřeních udělených po krizi. Práce analyzuje i možné dopady obou dokumentů na ratingové odvětví.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses