Vyhodnocení investičního záměru Výstavba bioplynové stanice Smržice - Kalista, Michal; Kotáb, Jiří; Ropický, Jan, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Na základě investičního plánu se musí investor rozhodnout, zda realizovat investici do bioplynové stanice Smržice o určitém instalovaném elektrickém výkonu. V případě realizace má investor nárok na státem garantovanou výkupní cenu elektrické energie fixovanou na dobu 15 let. Je třeba predikovat výsledky hospodaření a pěněžní toky jednotlivých období, na jejichž základech je pomocí dynamických metod hodnocení investic rozhodnuto o přijetí investičního záměru. Pomocí analýzy citlivosti jsou zkoumány dopady změn jednotlivých vstupních veličin investice na čistou současnou hodnotu. Z výsledků analýzy citlivosti jsou odvozeny dílčí závěry pro tuto investici a následně zobecněny na celé odvětví výroby elektrické energie z bioplynu, protože bioplynová stanice Smržice představuje typický příklad bioplynové stanice postavené v České republice v letech 2011-12 za státní podpory výroby elektrické energie z obnovitelných zdrojů.
Vedoucí práce: Jiří Kotáb
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses