Ochranný svaz autorský a jeho dopad na spotřebitele - Hrnčíř, Filip; Horová, Olga; Šustek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cílem bakalářské práce je objektivní zhodnocení fungování Ochranného svazu autorského k dílům hudebním, o. s. Dílčím cílem práce je ověření v úvodu vyřčené hypotézy, že všechny autorské odměny v důsledku zaplatí spotřebitel. Teoretická část práce se věnuje samotnému autorskému právu, existenci kolektivní správy v čele s OSA, autorským odměnám a jejich rozdílu oproti koncesionářským poplatkům. V praktické části jsou v modelových příkladech analyzovány poplatky, které zaplatí fiktivní fyzická a právnická osoba. Detailně jsou zde rozebrány zejména náhradní odměny z nenahraných nosičů jako nejkritizovanější autorská odměna. Závěrečná kapitola práce je zaměřena na spory analyzovaného kolektivního správce s lázněmi.
Vedoucí práce: Olga Horová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses