Strategické řízení ve firmě Ekvita spol. s r.o. - Doležal, Ondřej; Svobodová, Ivana, 1969-; Špaček, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou strategického řízení v malých a středních firmách aplikovanou na konkrétní podnik v oboru strojírenské výroby. Hlavní cíl práce byl stanoven následující - na základě strategické interní a externí analýzy navrhnout varianty strategie zaměřené převážně na rozvoj organizace. Z interní a externí analýzy vyplynulo několik silných a slabých stránek společnosti, na které působí z venku řada příležitostí a hrozeb. Všechny tyto oblasti byly analyzovány ve SWOT analýze. Na základě provedené analýzy bylo navrženo několik činností, které byly sestaveny do dvou strategických variant. První varianta je zaměřena především na vývoj nového výrobku a druhá varianta spíše na hledání nových příležitostí na trhu a propagaci firmy. Po zhodnocení jednotlivých variant byla následně k realizaci doporučena druhá strategie.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses