Popis a analýza Change Managementu v Plzeňském Prazdroji, a. s. - Šebková, Kateřina; Jarošová, Eva, 1955-; Bálintová, Tatiana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou Change Managementu a jeho využitím v Plzeňském Prazdroji, a. s. V práci jsou stručně shrnuty základy Change Managementu a dále jsou zde popsány typy změn, proces změny a některé modely Change Managementu, z nichž největší pozornost je věnována Kotterově metodě osmi kroků změny. Cílem této práce je analyzovat fungování Change Managementu v Plzeňském Prazdroji a to z pohledu používání již zmíněné Kotterovy metody a komunikace změn vůči zaměstnancům. Tento cíl byl naplněn pomocí dotazníkového šetření mezi zaměstnanci zasaženými změnou, které zkoumalo Change Management dvou velikých projektů, které se v minulých letech v této firmě uskutečnily. K naplnění cíle přispěly velkou měrou také polostrukturované rozhovory se členy dvou projektových týmů, které uskutečněné projekty řídili. Odpovědi získané z dotazníkového šetření a rozhovorů se vzájemně doplňovaly. Zjistila jsem, že nejvíce zanedbávanou částí procesu změny je post-implementační část zaměřující se na integraci a zakořenění změn do organizace. V závěru praktické části jsou shrnuta klíčová ponaučení do budoucna, která z výsledků výzkumu vzešla, a mé návrhy na zlepšení.
Vedoucí práce: Eva Jarošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses