Vliv přímých zahraničních investic na ekonomickou úroveň Olomouckého kraje - Mathon, Ivo; Miksová, Blanka; Hana, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Cílem diplomové práce je zjistit vliv přímých zahraničních investic na ekonomickou úroveň Olomouckého kraje. Vliv je zkoumán na základě vývoje vybraných ekonomických ukazatelů. Úvodní část diplomové práce se věnuje definici vybraných ekonomických ukazatelů. Mezi tyto ukazatele se řadí tradiční makroekonomické ukazatele, ale i ukazatele zachycující životní úroveň obyvatelstva v Olomouckém kraji. Dále se tato část zabývá systematizací přímých zahraničních investic a jejich teoretickým vymezením. Praktická část diplomové práce nejprve vymezuje zkoumaný region. Následně jsou provedeny analýzy vybraných ekonomických ukazatelů a přímých zahraničních investic. Závěrečná kapitola stanovuje vliv přímých zahraničních investic na ekonomickou úroveň Olomouckého kraje.
Vedoucí práce: Blanka Miksová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses