Specifika výstavby a provozu bioplynových zemědělských stanic včetně posouzení jejich ekonomické efektivnosti z hlediska stávající dotační, subvenční a pobídkové politiky v oblasti obnovitelných zdrojů energie - Chládek, Ivo; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Kolář, Pavel, 1943-; Hašková, Simona, 1973- (2013)
Předmětem této diplomové práce je právě to, co jednou větou už říká její název -- tj. specifika výstavby a provozu bioplynových zemědělských stanic (BPZS) včetně posouzení jejich ekonomické efektivnosti z hlediska stávající dotační, subvenční a pobídkové politiky v oblasti obnovitelných zdrojů energie (OZE). O specifických stránkách výstavby a provozu v ní detailně referují pro tento účel speciálně upravené dokumenty podnikatelského plánu -- studie proveditelnosti a ekonomický audit. Ekonomickou efektivnost stávající dotační, subvenční a pobídkové politiky prověřuje moderní fundamentální finanční analýza projektů na bázi APV (zohledněním efektů speciálního financování upřesněná základní NPV). Na základě jejích zjištění jsou pak v závěru praktické části práce formulována konkrétní doporučení, která mohou účinně přispět k potlačení obávaných důsledků očekávaného boomu rozvoje BPZS v ČR
Vedoucí práce: Pavel Kolář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: alternativní energetické zdroje; bioplynové elektrárny; dotace; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; alternative energy sources; biomass power plants; subsidies; master's theses