Strategická analýza - Pavlíček, Karel (2013)
Cílem této kvalifikační práce je zpracování strategické analýzy produktu Služeb souvisejících s provozováním elektromobilů na území České republiky. V rámci teoreticko-metodologické části jsou identifikovány vhodné přístupy k analýze a zhodnocení vnějších vlivů a trendů a zároveň sil působících uvnitř odvětví. Na východiscích první části diplomové práce je vystavěn praktický oddíl této práce. Ta se skládá z analýzy vnějšího okolí s důrazem kladeným na oblast technologickou a legislativní. Analýza odvětví se soustředí zejména na roli výrobců elektromobilů a příklady nabízených služeb pro následný provoz těchto vozidel v regionech, kde se již tyto služby rozvinuly. Aktuální stav a postavení zkoumaného produktu hodnotí SWOT analýza. Samotný závěr deklaruje strategická doporučení pro podniky, které chtějí tento produkt nabízet.