Zhodnocení investičního záměru dostavby JETE - Kouklík, Michal; Kislingerová, Eva, 1950-; John, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce se zabývá projektem dostavby jaderné elektrárny Temelín, jakožto optimálním novým výrobním zdrojem elektrické energie zajišťující majoritní pokrytí vzrůstající spotřeby elektrické energie v České republice a zajišťující též budoucí energetickou nezávislost státu. Stěžejní část diplomové práce se věnuje metodám hodnocení strategických investic. Důraz je kladen na metody dynamické, které pracují i s faktory času a rizika, což je v tomto případě důležité, jelikož časový horizont projektu je 70 let. Investiční projekt je hodnocen jak z pohledu vlastníků, tak i z celkového pohledu vlastníků i věřitelů. K podpoře rozhodovacího procesu a k většímu přiblížení se realitě byla do modelu implementována metoda Monte Carlo, která přiřazuje vstupním hodnotám modelu příslušná distribuční rozdělení. Výstupem je pak soubor dosažitelných hodnot a pravděpodobnost jejich výskytu. Hlavní cíl diplomové práce spočívá v rozhodnutí o přijetí či odmítnutí investice do dostavby jaderné elektrárny Temelín rozhodovatelem s neutrálním postojem k riziku.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses