Identita mladých lidí v současné společnosti - Pospíšilová, Zuzana; Hubinková, Zuzana, 1971-; Andera, Michal, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato diplomová práce se týká mladých lidí, jejich hodnot, identity a problémů spojených s obdobím rané dospělosti. Hlavním cílem je postihnout hodnotovou orientaci mladých lidí a identifikovat příčiny odkládání dospělosti. V první části práce jsou zachycena teoretická východiska. Kromě vysvětlení pojmu identita je pozornost věnována zejména utváření osobnosti jedince a jeho dospívání. V druhé části jsou analyzována data získaná prostřednictvím dotazníkového šetření mezi mladými lidmi. Analýza dat je zaměřena na oblast rodiny, financí, vzdělání, hodnotové orientace a problematiku osamostatnění se. Přínosem práce je hlubší poznání mladých lidí z hlediska jejich identity.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses