Řízení procesů v síti zdravotnických zařízení - Chládek, Jan (2013)
Cílem této diplomové práce je definovat základní procesy, které jsou nezbytné pro správné řízení stomatologické ordinace. Předlohou pro stanovení procesů sítě ordinací je jedna vybraná praxe. V teoretické části jsou popsána všechna východiska procesního řízení, která jsem později zohlednil v praktické části. Pozornost je věnována také nástrojům strategického řízení jako je SWOT či PEST analýza. V praktické části se zaměřuji na hlavní procesy, které ovlivňují správný chod dobře fungující praxe. Společně s lékařem jedné vybrané praxe jsme definovali a pokusili se narovnat některé procesy. Součástí práce jsou vlastní návrhy pro zlepšení vybrané praxe a také návrh na řízení procesů pro síť ordinací.