Specifika podnikání v oblasti filmové produkce - Jíša, Zoran; Hanzlík, Jan, 1979-; Vořechovský, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce se zaměřuje v rámci specifik podnikání ve filmovém průmyslu na vymezení vybraných rizikových právních a finančních problematik, které tak představují podnikatelské riziko pro producenta celovečerního filmu, a zároveň na vymezení způsobů, jakým tato rizika minimalizovat. V práci se věnuji autorskému a dalším pramenů práv, jež jsou výchozími informačními zdroji pro mapování rizik v rámci hospodářské soutěže, tedy i ve filmovém průmyslu. Zároveň uvádím některé nástroje, které má producent možnost využít pro optimalizaci projektových procesů, k minimalizaci rizik a rovněž k maximalizaci ekonomického úspěchu s důrazem na jejich zajištění v přípravné fázi filmového projektu.
Vedoucí práce: Jan Hanzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses