Je Slevomat.cz efektivní marketingový nástroj? - Slavík, Lukáš; Hronza, Martin; Čermáková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Část firem, konkrétně 19,42 %, dosahuje po spolupráci se serverem hromadného nakupování Slevomat.cz ztráty. Možným vysvětlením je nevhodnost Slevomat.cz jako marketingového nástroje pro všechny typy obchodníků. Klíčovým faktorem pro zisk firem je v mnoha případech další nákup zákazníků za nezlevněnou cenu. Výsledky naznačují, že na návrat zákazníků k dalšímu nákupu má pozitivní vliv velikost firmy, nabízený druh zboží/služeb, spokojenost zaměstnanců a počet nově získaných zákazníků díky slevové akci. Důležitým determinantem návratu zákazníku se ukázalo být, zda podniky dosáhly po spolupráci se Slevomat.cz zisku a jak vysoká je relativní sleva. Naopak počet prodaných voucherů nemá na návrat zákazníků vliv. Pro inzerující firmu je tak výhodné nastavit optimální kombinaci relativní slevy a maximálního počtu nabízených kuponů.
Vedoucí práce: Martin Hronza
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses