Stanovení hodnoty podniku - Mičková, Martina (2013)
Cílem této diplomové práce je stanovit hodnotu podniku Orrero k 1. 12. 2013 pro zatím neznámého kupce. Práce se v první části zabývá teoretickou základnou pro ocenění podniku, jsou popsány důvody, proč podnik oceňovat, a dále postup, jakým se řídit při ocenění. Následuje popis strategické a finanční analýzy, finančního plánu a metod ocenění. V praktické, stěžejní části práce nejprve představuji podnik Orrero a následně provádím jeho ocenění v návaznosti na teoretickou část práce. Pro ocenění byla zvolena metoda volných peněžních toků do firmy.