Stanovení hodnoty podniku - Mičková, Martina; Scholleová, Hana, 1964-; Brabec, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cílem této diplomové práce je stanovit hodnotu podniku Orrero k 1. 12. 2013 pro zatím neznámého kupce. Práce se v první části zabývá teoretickou základnou pro ocenění podniku, jsou popsány důvody, proč podnik oceňovat, a dále postup, jakým se řídit při ocenění. Následuje popis strategické a finanční analýzy, finančního plánu a metod ocenění. V praktické, stěžejní části práce nejprve představuji podnik Orrero a následně provádím jeho ocenění v návaznosti na teoretickou část práce. Pro ocenění byla zvolena metoda volných peněžních toků do firmy.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses