BYOD – Problémy, výzvy, rizika a stav jejich řešení - Procházka, Jan (2013)
V současné době je pozorovatelný poměrně nový proud v podnikové informatice s názvem BYOD -- Bring Your Own Device, česky Přines si své zařízení. V úvodní části práce je provedena charakteristika BYOD a rešerše často diskutovaných témat v literatuře. Jak vyplývá z rešerší, s každou změnou přicházející do podniku souvisejí i problémy, výzvy a rizika. Právě na ně tato práce odpovídá. Cílem práce je identifikace problémů, výzev a rizik souvisejících s BYOD a následné zjištění stavu jejich řešení. K dosažení tohoto cíle je sestavena metodika, jež je tvořena jednoduchým procesem. Prvním krokem tohoto procesu je nalezení problémů, výzev, rizik a charakterizovat je. Následuje krok druhý, jehož úkolem je na problémy odpovědět nalezením řešení ve dvou rovinách -- teoretické a produkční. Výstupem tohoto kroku je poté řešení nalezených problémů, výzev a rizik, což naplňuje stanovený cíl. V závěru je provedeno posouzení cíle. Tato práce může posloužit podnikům zvažujícím implementaci BYOD, stejně tak jako podnikům, které jsou již ve fázi zavádění, jako náhled do této problematiky a vytvoření přehledu o překážkách a jejich řešeních.