Nostrifikace vybraných báňských a hutních podniků v ČSR - Svoboda, Jakub; Doležalová, Antonie, 1966-; Chalupecký, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce pojednává o vlivu nostrifikační akce na konkrétní firmy báňského a hutního průmyslu v prvorepublikovém Československu. Cílem analýzy je prověřit hypotézu o nostrifikaci jako tzv. "klientelistické výměně stráží" na konkrétním případu tří největších báňských a hutních podniků prvorepublikového Československa. Nejprve je diskutován stav v odvětví báňského a hutní průmyslu jako celku, na to je stručně diskutována nostrifikace. Nakonec jsou analyzovány konkrétní podniky. Závěrečný názor vůči definované hypotéze je diskutován skrze v úvodu určenou sadu otázek.
Vedoucí práce: Antonie Doležalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářské a politické dějiny 20. století [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses