Sezonní obchody na trhu s komoditami - Krupa, Michal (2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na sezónní obchodování komoditních futures. Právě sezonalita přináší obchodníkovi zvýšenou procentuální úspěšnost obchodů a na rozdíl od technické analýzy je postavena na fundamentálních základech, které stojí za trhy již desítky let. Přesto není možné spoléhat pouze na sezónní vzory, jak ukazuje praktická část práce, a je nutné obchody filtrovat podle dalších předem stanovených pravidel. Práce přináší ucelený pohled na komoditní obchodování a řeší tak možnost diverzifikace příjmů v dnešní nestálé době. V neposlední řadě se snaží nastínit možné využití výše zmíněného konceptu v dalších oblastech národního hospodářství.