Audit bezpečnosti procesů a informačních technologií podle open source metodiky - Zrcek, Tomáš (2013)
Práce je zaměřena na audit bezpečnosti procesů a informačních technologií. Nejprve je rozebrán koncept auditu této oblasti a shrnuty jednotlivé přístupy, které se danou problematikou zabývají. Dále jsou stanovena kritéria, která by každá metodika měla splňovat, pokud má být výsledek auditu dostatečně kvalitní. Součástí práce je metodika postupu, který se provádí před, během i po samotném auditu. Hlavním přínosem je zhodnocení, zda postupy a výstupy auditu bezpečnosti procesů a technologií podle open source metodiky MetDK dosahují dostatečné kvality, která je pro tuto oblast definována. Práce je založena na konkrétní společnosti (Jasa s.r.o.). V tomto podniku byl proveden audit bezpečnosti procesů a informačních technologií podle metodiky MetDK. Výstup obsahuje závěrečnou auditní zprávu.