Analýza slovenského trhu Open-Source CRM systémov - Ivanko, Lukáš (2013)
Práca sa zaoberá analýzou slovenského trhu open source CRM systémov. Cieľom práce je zmapovať open source CRM systémy na slovenskom trhu a porovnať tri vybrané produkty podľa stanovených kritérií. K pochopeniu problematiky je nutné popísať oblasť CRM a open source CRM. Tomu sa venuje teoretická časť, ktorá taktiež obsahuje vývoj, architektúru a návrh riešenia CRM. Nechýbajú ani nové trendy poskytované v súčasnosti. Ďalej je vysvetlený pojem open source a popísané výhody a nevýhody open source riešení. Praktická časť rozoberá systémy, ktoré sú dodávané na Slovensko, po prípade, ktoré sú v slovenských firmách najviac využívané. Najprv sa popíšu spoločnosti poskytujúce dané systémy, potom sa vyberú tri produkty a porovnajú sa podľa stanovených kritérií.