Ocenění společnosti FARMAK, a.s. - Valderová, Lenka (2013)
Diplomová práce se zabývá oceněním podniku FARMAK, a.s. a je vytvořena pro potřeby potenciálního investora. Podnik je oceňován k datu 4. 12. 2013. Úvod práce je věnován teoretické části, kde jsou vysvětleny metody použité v praktické části práce. Nejprve je provedena finanční analýza účetních výkazů podniku. Součástí této analýzy je vertikální a horizontální analýza výkazů a analýza poměrových ukazatelů. Dále je provedena Strategická analýza, jejíž součástí je analýza makrookolí a mikrookolí. Na základě předchozích analýz a prognózy generátorů hodnoty byl určen finanční plán. K ocenění podniku byla použita výnosová metoda diskontovaného peněžního toku -- FCFF, jejíž výsledek byl srovnán s účetní hodnotou podniku.